Vooropleiding Theater Nederland 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Volg acteerles om professioneel te leren acteren!

Ben jij iemand die altijd al professioneel heeft willen leren acteren? Schrijf je dan in bij Vooropleiding Theater Amsterdam en begin met het volgen van acteerlessen. Wij zijn een organisatie waar jeugdige talenten en jong volwassenen (16 t/m 24 jaar) aan de slag kunnen met het acteervak. Onze vooropleiding theater heeft een enorm aantal talenten die doorstromen naar een HBO Toneelschool. Mochten jouw ambities hier ook liggen, dan ben je bij ons dus aan het juiste adres. Maar ook hebben we ruimte voor talentvolle beginners die middels acteerlessen kennis willen maken met het acteren.

Acteerlessen op hoog niveau

Op het gebied van leren acteren wordt je bij ons vakkundig en professioneel begeleid. In kleinschalige lesomgevingen zorgen we ervoor dat je de persoonlijke aandacht krijgt die je nodig hebt om goed te leren acteren. De acteerworkshops kenmerken zich door een intensieve manier van werken, waardoor er in korte tijd veel ontwikkeling bij studenten plaatsvindt. Bovendien worden onze acteerlessen gegeven door professionele acteurs, die bevlogen het vak delen met talenten en verbonden zijn aan één van de HBO toneelscholen. Zij zorgen voor een leerschool voor ambitieuze, talentvolle acteurs en actrices. Van jou vragen we een actieve houding en een behoorlijke portie doorzettingsvermogen.

“De acteerlessen in Amsterdam hebben me bevestigd in mijn overtuiging dat acteren is wat ik wil. De eerste acteerles was zwaar en de moed zonk me in de schoenen, maar ik ben blij dat ik heb doorgezet. Het was de ideale vooropleiding voor het theater in Nederland.”

Acteerles als voorbereiding op de Toneelschool

Zoals reeds aangehaald zijn onze acteerlessen dus een goede voorbereiding op één van de HBO toneelscholen in Nederland. Dit komt doordat je acteerles krijgt van professionele acteurs en regisseurs uit de praktijk. Zij zijn goed op de hoogte wat er voor nodig is om door te stromen naar een toneelschool en zodoende professioneel acteur of actrice te worden. Dit biedt uiteraard geen enkele garantie dat je wordt aangenomen op een HBO Toneelschool, maar je ontwikkelt je wel als jonge speler zodat je optimaal je talenten kan inzetten tijdens de audities. In het verleden zijn er tientallen studenten van ons aangenomen op de toneelschool.

Verschillende soorten acteerlessen

Bij de Vooropleiding Theater Amsterdam hebben we twee verschillende acteercursussen. Zo hebben we een intensief toneelschooltraject van een jaar, maar ook bieden we één avond in de week acteerles aan binnen onze vooropleiding theater. Afhankelijk van jouw wensen, ambities en opgedane ervaring kun je kijken wat het beste bij je past.

Acteerles volgen in Amsterdam

Ben je er al over uit of je acteerles wil komen volgen in Amsterdam? Dan kun je je direct bij ons inschrijven voor de acteerlessen. We ontvangen graag je aanmelding en eventuele vragen die je nog hebt. Bij Vooropleiding Theater Amsterdam helpen we je graag beter te acteren, zodat je het maximale uit jezelf kunt halen en er voor jouw wellicht een mooie carrière als acteur of actrice kan gaan ontstaan.

Ben je nog benieuwd naar de verschillende workshops en cursussen? We vertellen je graag meer over het toneelschooltraject of over de vooropleiding theater. Uiteraard kunnen we je ook specifiek aangeven hoe de lessen eruit zullen zien en welke workshops je als meer ervaren acteur kunt volgen. Daarnaast kun je op de website ook meer informatie vinden over de diverse toneeldocenten die aan Vooropleiding Theater Amsterdam verbonden zijn. Mocht je het antwoord op je vraag niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op.

Michaja Nicolai - Toneelacademie Maastricht