Vooropleiding Theater Nederland 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Acteerlessen op de vloer: jouw persoonlijkheid staat centraal

Acteerlessen volg je op het hoogste niveau, om het maximale uit jezelf te halen. Tenminste, dat is onze overtuiging. Direct en behoorlijk confronterend, waardoor je je als een acteur of actrice kunt ontwikkelen.

We vragen onze studenten regelmatig naar hun feedback. Ze geven ons aan de acteerlessen inspirerend te vinden, maar ze ook regelmatig als confronterend te ervaren. Dat heeft er vooral mee te maken dat we je zoveel mogelijk op de vloer laten ‘uitzoeken’. Dat betekent dat je zelf op zoek gaat naar oplossingen, door het beste uit jezelf te halen. Wij helpen jou je volledige potentieel als acteur of actrice te benutten, bijvoorbeeld om kans te maken tijdens de audities voor een van de hbo-toneelscholen.

Inspirerend en confronterend

We zijn inspirerend en confronterend. Dat is een bewuste keuze, om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk een verschil kunt maken. Niet zomaar mee met de stroom, maar er tegenin om te laten zien wat je kunt en om te ontdekken wat er nu wellicht nog niet uitkomt.

Juist op de momenten dat je het lastig hebt valt de meeste progressie te boeken. Dat zijn de momenten waarop je het verschil kunt maken. Onze ervaren acteurs en docenten herkennen dat punt, om je daar te brengen en er vervolgens voor te zorgen dat je grote stappen voorwaarts kunt zetten.

Veel op de vloer uitzoeken

We laten je tijdens de acteerlessen zoveel mogelijk op de vloer uitzoeken. Dat is confronterend, maar dat is de plaats waar het moet gebeuren. Op die manier zorgen we ervoor dat je leert hoe het is om er op het toneel of op de set alleen voor te staan en naar een oplossing te moeten zoeken. Des te beter je dit onder de knie krijgt, des te groter de kans dat de acteerlessen daadwerkelijk bijdragen aan je kansen als acteur of actrice.

Verbeelding zintuiglijk maken

Daarnaast richten we ons op een belangrijke andere aspecten tijdens de acteerlessen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je leert om je verbeelding in te zetten. Zodat je verbeelding overdracht krijgt en anderen zien en voelen wat jij voelt en ervaart. Een goed acteur kan een verhaal overbrengen en gebruikt daarvoor verschillende talenten.

Inschrijven voor acteerlessen

Enthousiast geworden over de acteerlessen en wil je je daar meteen voor inschrijven? Dat kan gewoon online, net als wanneer je contact met ons wilt opnemen. We horen graag van je, om je meer te vertellen over de acteerlessen die er beschikbaar zijn of om je uit te leggen over wat het inhoudt om acteur te willen worden.

Roos Ponsioen - Toneelschool Arnhem ARTEZ