Vooropleiding Theater Nederland 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Toneelschool, toneelschool Amsterdam, toneelscholen

Welkom bij Vooropleiding Theater Nederland, professioneel acteren in Amsterdam. Wil je naar de toneelschool, dan ben je welkom om bij ons de Vooropleiding Theater volgen of het ToneelschoolTraject. Wij helpen jongeren op weg om hun talenten verder te ontwikkelen. De lessen in ons ToneelschoolTraject en Vooropleiding Theater worden gegeven door professionele acteurs die verbonden zijn als docent aan de HBO toneelopleidingen en die hun vak met bevlogenheid overbrengen aan studenten. Wil je een opleiding volgen aan de HBO toneelschool, dan bieden we je de mogelijkheid om de vooropleiding theater of het intensieve ToneelschoolTraject te volgen, ter voorbereiding voor de opleiding aan de HBO Toneelschool.

Op zoek naar een goede toneelschool?

Je bent geïnteresseerd in acteren of je komt regelmatig in het theater, en voelt dat je zelf wilt acteren. Misschien heb je op school al het een en ander gedaan of heb je al een acteercursus gevolgd bij een jeugdtheater gezelschap of amateur vereniging. Als je echter verder wilt komen en je vaardigheden wilt ontwikkelen, dan kan dit bij Vooropleiding Theater Nederland.

Simone Giel - Toneelschool Amsterdam

Toneelschool in Amsterdam

Het is natuurlijk goed mogelijk dat je ambities hoog liggen. Je kunt er dan voor kiezen om onze vooropleiding theater te volgen voor de HBO toneelscholen. Het toelatingsbeleid voor ons Toneelschool Traject is streng, maar heb je voldoende talent en ambitie dan helpen we je goed op weg. Wij hebben meer jonge talenten aan een plek op een HBO theateropleiding geholpen dan welke andere vooropleiding theater dan ook. Kijk op onze website welke mogelijkheden we je te bieden hebben, of neem contact met ons op als je vragen hebt.

Maximale leeftijd toneelschool

De toneelscholen hanteren geen maximum leeftijd om aangenomen te worden. Maar houd er rekening mee dat als je ouder dan 24 jaar bent, het steeds moeilijker wordt om aangenomen te worden. Ook gaan de vier HBO toneelscholen er verschillend mee om. De potentiële ontwikkeling die een student kan doormaken is een belangrijk aspect bij het aannemen van een talent. Hoe ouder je wordt, hoe meer gevormd je vaak bent en wellicht dat het moeilijker wordt om je te ontwikkelen. De meeste studenten die worden aangenomen, zijn tussen de 18 en 22 jaar.

De vier HBO toneelscholen

De vier officiële toneelscholen in Nederland zijn Toneelacademie Maastricht, Theaterschool Arnhem ARTEZ, Toneelopleiding Utrecht en de ATKA Amsterdamse Theater en Kleinkunst academie. Ieder jaar trachten vele jongeren aangenomen te worden op één van de vier toneelscholen. Om toegelaten te worden is het van belang dat je beschikt over talent, ijzeren doorzettingsvermogen en een behoorlijke ambitie. Het is verstandig om je voor te bereiden op deze audities. Ga naar een open dag van een theaterschool en stel vragen aan oud-studenten. Neem lessen bij een jeugdtheaterschool of kom bij Vooropleiding Theater Nederland een acteerworkshop volgen.

 

Vele studenten van ons worden ieder jaar aangenomen op de HBO theaterscholen. We bieden zeer diverse workshops aan en ook intensieve trajecten zoals het Toneelschool Traject. Hier wordt lesgegeven door docenten die zelf de toneelacademie doorliepen of er nu les geven. Als je 16 bent kan je bij ons terecht voor een workshop acteren. We houden voor diverse workshops selecties, vandaar dat het niveau van de studenten erg hoog is.

ARTEZ Arnhem
Toneelacademie Maastricht
ATKA Amsterdam
HKU Utrecht

 

Toneelschool - Simone Giel - Toneelschool Amsterdam

Naar de toneelschool: volg een vooropleiding voor het theater in Nederland

Wil je graag naar de toneelschool? Volg een vooropleiding voor het theater in Nederland, zodat je tijdens een intensieve acteerlessen kunt werken aan belangrijke vaardigheden. Jaarlijks stromen er gemiddeld zo’n 10 studenten van ons door naar de hbo-toneelscholen, meer dan bij welke andere vooropleiding dan ook.
We vragen om een hoog acteerniveau, zoals dat ook op de toneelschool het geval is. We stemmen de acteerlessen en acteerworkshops daarmee af op de wijze waarop je voor de toneelschool beoordeeld zal worden. Dat betekent dat we de lat hoog leggen. We helpen je het beste uit jezelf naar boven te halen.

Amsterdamse toneelschool en Academie voor Kleinkunst

Theaterschool Amsterdam is in 2001 samengevoegd met de Academie voor Kleinkunst. Inmiddels spreken we daarom van ATKA, de HBO theaterschool in Amsterdam waar je terecht kunt om je professioneel te scholen in het acteren. De studenten werken er aan persoonlijkheid, vakmanschap, kennis en artistiek inzicht. Tijdens de vooropleiding theater voor de toneelschool helpen we je belangrijke vaardigheden verder te ontwikkelen.

“Tijdens de vooropleiding voor de toneelschool in Amsterdam ontdekte ik wat er voor nodig is om acteur te worden. Het was in het begin even wennen, maar opgeven was voor mij geen optie. Uiteindelijk ben ik toegelaten op de toneelschool, waar ik nu werk aan een goede basis voor m’n carrière.”

Naar de toneelschool in Amsterdam

Wil je graag naar de theaterschool in Amsterdam of heb je een voorkeur voor een van de andere toneelscholen in Nederland? Bij Vooropleiding Theater Nederland kun je rekenen op een uitdagende en soms pittige vooropleiding. We leggen de lat hoog om je zo goed mogelijk klaar te stomen voor het echte werk.

Uiteraard krijg je de acteercursussen, acteerlessen en acteerworkshops van ervaren acteurs. Ze geven je acteerles vanuit hun ervaring op de planken in het theater, op het witte doek of op televisie. Dat betekent dat je kunt rekenen op praktijk gerichte lessen en vakmanschap, dat je helpt te beoordelen aan welke vaardigheden je vooral dient te werken. Het is de meest uitgebreide voorbereiding op de theaterschool, zodat je je verder ontwikkelt en wellicht je kans vergroot om om door te stromen naar de HBO toneelscholen.

Vooropleiding voor de toneelschool

We zorgen er met de vooropleiding theater voor dat je je verder ontwikkelt en op die manier wellicht aan de slag kan gaan op de toneelacademie. De docenten zijn professionele acteurs of zijn verbonden aan de hbo-toneelscholen, waardoor je kunt rekenen op het hoge niveau dat je ook daar zal ervaren. Op die manier combineren we theoretische vakken, dramaturgie en tekstanalyse: het totale pakket dat je nodig zal hebben op de toneelschool. Hier de link naar de ATKA
Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie

 

Er zijn in Nederland vier HBO Toneelscholen:

Toneelschool Arnhem Artez
Toneelschool Arnhem

Toneelacademie-Maastricht
Toneelacademie Maastricht

Toneelschool-Utrecht-HKU-acting
Theateropleiding Utrecht

Theaterschool Amsterdam ATKA AHK
Theaterschool Amsterdam